-- Hayattan

2012 Aralık 21 – Maya Takvimi Kıyamet i Gerçekten Bilebilir mi?

21_aralik_maya_takvimi_kiyametEvett bugün 20 aralık, nasılsa yarın ortada yokuz diye son bir yazı yazayım dedim 🙂

Tarihte 21 Aralık 2012 zamanını işaret eden takvim, M.S. 100 yıllarında olan bir uygarlık olan Mayaların çıkardıkları bir takvim. Bu takvim tam olarak bizim takvimlere denk düşmüyor bir 365 gün var ama hangi 365 gün bir yıla geliyor bu değişken.

Nitekim zaten aslında takvim bitmiyor burada sadece gece ile gündüz yer değiştirdiğini söylüyorlar, aslında bu yeni bir çağa geçiş gibi bir şey kıyamet ile alakası yok.

İzmir’de Şirince köyü bayram ediyor esnafı, tarihlerinde görülmemiş bir akın var güya kıyamet kopacak ve Şirince köyü ayakta kalacak diye birçok turist bölgede 21 aralık günü kalmak için yer ayırttı.

İşin gerçek yani dünya da da böle bir laf dolanıyor ama kimsenin inandığı yok kıyamet geliyor diye tişörtler bastırılıyor, yemekler yapılıyor herkes eğlencesinde bir parti havasına girmiş bile.

Bu işin uzmanın NASA ise bu durumu yalanladı. Maya’ların inandığı güneş patlamalarının her 11 yılda bir olduğunu ve zaten onunda bu güne denk gelmediğini bildiğiniz sıradan bir gün olacağını söyledi. Ayrıca  Nasa, dünyada neden kıyamet kopmadığını açıklayan bir yazıyıda şimdiden hazırladı ve 22 aralık günü yani  21 aralık gününden hemen sonra yayınlayacağını bildirdi.

İşini bilen girişimciler iyi kazanıyor valla, Amerikada lüx yer altı sığınakları yapan girişimci şimdiden hepsini satmış, Şirince köyü desen herkes doluşmuş oraya aynı şekilde Fransa’da bir köyün daha kıyametten etkilenmeyeceği! rivayet edildiği için orda da işler yolunda. Kıyamet menüsü diye yemek yapıp satandan, kıyamet partisi diye parti bileti satan bile var.

Yani mevzu tamamen yalan,hurafe kimsenin telaş etmesine gerek yok hatta eğlencesine bakın derim.

Yorumla

Yorum

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.